Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2013 01:16 - Какво ни е положението по празниците
Автор: petci Категория: Други   
Прочетен: 1295 Коментари: 0 Гласове:
0



Мажоритарен вот имаше през изборите 2009г., съвместно с пропорционалния! Ако си ходил да гласуваш през почивните дни не може да не ти е направило впечатление,че водачите на партийните листи са едновременно и мажоритарни кандидати.Как една уважавана личност би успяла сама без мощна партия зад гърба си,да постави кандидатурата си и да се пребори в медийното пространство,че и на улицата с добре финансираните кандидати на мощните партии,които неминуемо ще излеят върху уважаваната личност цели морета от л@йна. Малко хора изобщо биха поели този риск. В крайна сметка пак ще избираме само из между партийни кандидати. Местните избори през почивните дни също на практика са борба м/у личности,но си е направо изключение да се промъкне някой,зад когото не стои силна партия.

 Относно революциите,обикновено резултата е диктатура. Най-често революциите(дори винаги,ако съобразим, че Американската революция всъщност е"освободителна"война м/у два братски народа за една и съща територия)досега са изваждали очите вместо да ги изпишат. Успехът на подобно начинание изисква много силен лидер и йерархична организация,което винаги е зародиш на диктатура.Ако подобни неща отсъстват революциите се провалят. В нашият случай и народната подкрепапо време на  почивните дни  все още е прекалено слаба. Повечето хора искат просто да бъдат оставени на спокойствие да си живеят.

През февруари се вдигнаха толкова много,защото сметките на тока не им даваха такова спокойствие.Сега е лято и тока не е проблем за повечето домакинства,а мисленето за политически проблеми е много далеч от ежедневието им. Без мащабна подкрепа,полицията и джандарите лесно ще се справят с блокада на парламента и това няма да породи сериозно съчувствие и усилване на протестите.

 От известно време ми се струва даже, че Станишев нарочно назначи Пеевски,за да предизвика протестите през лятото когато ще се провалят. Той е много хитър човек,а и далеч не е чак толкова страхлив на колкото се прави.Натрупаната от оспорваните избори енергия за протести се изразходи. Ако Орешарски побутне малко пенсии   през почивните дни  и заплати и свали малко тока,през зимата и да има нови протести,повечето хора ще си кажат  правителството се старае, но при тази опоскана държава толкоз може. Каква е гаранцията,че ще дойдат по-добри отпуски, празници  и почивки след избори,както искат протестиращите? Толкова пъти си патихме,нека този Орешарски продължи,не изглежда да е прост човек. 
http://yasoo.us



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: petci
Категория: Забавление
Прочетен: 248279
Постинги: 77
Коментари: 0
Гласове: 10
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031