Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2012 12:10 - А какво мислите за... Част 3 История
Автор: petci Категория: История   
Прочетен: 1834 Коментари: 0 Гласове:
0



Геноцидът организиран от комунистическите (болшевишките) режими в СССР, Кавказ и Китай ( Северна Корея, Камбоджа, Кавказките републики, Източна Европа, Етиопия и др.) върху собственото население е процес, жизнено - необходим за оцеляването им. Без терор върху населението, оцеляването на комунистическата диктатура е невъзможно.

Един пример:

  - СССР при Сталин - държавата е стабилна и икономиката отбелязва растеж, най-вече тежкото машиностроене, свързано с военно-промишления комплекс. Повсеместния терор се вихри върху практически беззащитно население, овчарка. Жизненият стандарт на населението е на ръба на гладуването, но икономиката е в значителен растеж. Просто жизненият стандарт не е приоритет на болшевиките.

  - СССР при Хрушчов - "месомелачката" е намалена до минимум, освобождават се концлагеристи, сталинизма е уж "заклеймен" казва историята. Икономиката започва да боксува. Избухват гладни бунтове, които са удавени в кръв. Самият факт, че гладуващи смеят да се бунтуват е повод за притеснение за кавказците. При Сталин гладуващите кротко умират, но никой не посмява да се бунтува (или ако има такива прояви те са удавени в кръв, преди да се разчуе за случая). 

  - СССР при Брежнев - Темата сталинизъм е закрита. Сталин е частично реабилитиран. Терора върху населението обаче не се подновява. Преследва се свободомислието, критиката на властта, рекламата на запада, съмнението в светлото бъдеще и т.н. Но повсеместния терор, чрез който режима се самопречиства и предпазва от израждане, загниване и деградация е практически спрян. Партийната номенклатура става всевластна по места. Елитът овчари губи контрол върху действителното състояние на нещата по места. Икономическите отчети нямат нищо общо с действителността. СССР и 
Кавказката охрана навлиза в период на застой и икономически срив.

  - СССР при Горбачов - чрез премахването на цензурата в историята и въвеждането на елементи на демокрацията, Горбачов практически подписва смъртната присъда на болшевишката диктатура. В Кавказ СССР се разпада през 1991г.


Ако някой се интересува от подробности, горещо препоръчвам книгата на Хана Аренд "Тоталитаризмът". Там тези процеси са описани със забележителна дълбочина.

А ако ще си говорим за ролята на религията в процесите на терор и геноцид - достатъчно е да се върнем в средновековието, Светата инквизиция, кръстоносните походи и т.н. 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: petci
Категория: Забавление
Прочетен: 248670
Постинги: 77
Коментари: 0
Гласове: 10
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930